Andreea Bălan și Adriana Antoni, printre artiștii care vor cânta, în weekend, la Zilele Monteorului

La împlinirea a 122 de ani de la înfiinţarea staţiunii balneare, autorităţile comunei Merei organizează, în zilele de 22 și 23 iulie, cea de a VIII-a editie a Zilelor Monteorului, un festival cu tradiţie.

Sărbătoarea va debuta sâmbătă, 22 iulie. La ora 10.00, în deschiderea evenimentului, va avea loc un târg destinat meşterilor populari, iar de la ora 11.00 va avea loc o competiţie sportivă. Este vorba despre Cupa Monteoru la Futsal care va avea loc în sala de sport “Monteoru”.

De la ora 16.00, pe scena amplasată pe terenul de sport din stațiune vor urca artiști locali, precum Andrada, Mădălina Manolache sau Maria Alexandra Palade. Seara se va încheia cu recitalurile oferite de Andreea Bălan şi F. Charm.

În cea de a doua zi, duminica 23 iulie, de la ora 11.00 spectatorii sunt invitaţi să admire fanfara militară a Diviziei a II-a Getica şi parada portului popular.

Vor urma apoi momente precum demonstraţii canine oferite de Jandarmeria Buzău dar şi un spectacol de muzică populară susţinut de ansamblurile din mai multe localităti din judeţ.

De la ora 19.00 vor urca pe scenă artişti naţionali precum Lorenna, Adriana Antoni şi Ion Paladi. Seara se va încheia cu focuri de artificii.

Evenimentul va marca cei 507 ani de la prima atestare documentară a zonei, 132 de ani de la înființarea comunei Monteoru, 122 de ani de la înființarea Stațiunii Balneare Monteoru și 92 de ani de funcționare a Minei de Petrol.

Vizitatorii din municipiul Buzău vor beneficia şi de data aceasta de transport gratuit, dus – întors, din oră în oră, cu autobuzele puse la dispoziţie de Trans Bus. Îmbarcarea din Buzău se va face la Poarta Crângului.

Fii Reporter