sâmbătă, 20 aprilie, 2024

45 de cazuri de abuzuri asupra minorilor, sesizate la Telefonul Copilului într-o singură lună

45 de cazuri de abuzuri asupra minorilor, sesizate la Telefonul Copilului într-o singură lună

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii au ajuns să-şi neglijeze copiii în modul cel mai alarmant sau, mai rău, să-i abuzeze fizic şi psihic, vărsându-şi nervii pe micuţi. Luna trecută, Telefonul Copilului din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a fost apelat de zeci de ori, unii dintre micuţi ajungând în grija Statului după ce au fost agresaţi de părinţii lor. În cursul lunii iulie, la nivelul judeţului Buzău, au fost semnalate 56 de cazuri de copii abuzaţi emoţional sau sexual, ori au fost neglijaţi de către cei care le-au dat viaţă. Dintre sesizările primite la Telefonul Copilului în luna iulie, 45 de cazuri au fost confirmate.

Sesizările au venit din partea unor instituţii publice, medici, profesori sau chiar poliţişti, prin intermediul Telefonului Copilului: 0800 800 203. 

Luna trecută, pentru 35 de copii au fost înregistrate situaţii de neglijare iar nouă dintre ei au ajuns în grija statului. Ceilalţi copii au rămas în mediul familial, cu servicii de consiliere din partea DGASPC Buzău şi monitorizare din partea autorităţilor locale.

În cazul unui minor a fost vorba despre abuz sexual iar alţi nouă copii au fost abuzaţi emoţional, toate aceste cazuri fiind în evaluare.

Este vorba despre 21 de copii de sex masculin şi 24 de copii de sex feminin, 11 dintre aceştia provin din mediul urban şi 24 din mediul rural.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton