sâmbătă, 13 iulie, 2024

20 de tineri belgieni fac voluntariat la Buzău

20 de tineri belgieni fac voluntariat la Buzău

Facebook
Twitter
Email

Începând de sâmbătă, pentru o perioadă de zece zile, în cadrul programului „Scouts of Battice”, 20 de tineri voluntari din Belgia se vor afla la Buzău şi se vor implica în diverse. Voluntarii vor desfăşura, împreună cu copii din cadrul sistemului de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, activităţi de ecologizare, sportive, ludice, de animaţie, redecorarea şi amenajarea spaţiilor de joacă. Cei 20 de tineri voluntari din Belgia vor forma patru echipe din care va face parte şi câte un tânăr voluntar din Buzău, recrutaţi din rândul elevilor de la Liceul de Artă „Margareta Sterian”.

Duminică, echipele de voluntari vor desfăşura activităţi de ecologizare în Parcul Crâng, începând cu ora 10.00, iar după-amiază, la Centrul Rezidenţial pentru Recuperarea şi Reabilitarea Copilului cu Tulburări de Comportament nr. 5 Beceni va avea loc activitatea „O zi de tradiţii româneşti”. În cadrul acestui eveniment, vor fi invitaţi tineri care au părăsit sistemul de protecţie şi care, în prezent, urmează cursuri de bucătari şi ospătari în cadrul Organizaţiei Umanitare „Concordia”, pentru a pregăti mâncăruri tradiţionale româneşti.

Ziua de duminică se va încheia cu o ieşire în oraş, unde voluntarii belgienii şi copiii se vor întrece în cadrul unor partide de bowling şi biliard.

În această vară, copiii din cadrul sistemului de protecţie al D.G.A.S.P.C. Buzău vor beneficia de prezenţa mai multor echipe de voluntari din Italia şi Franţa.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.