vineri, 29 septembrie, 2023

VIDEO / FOTO 150 de parașutiști buzoieni pleacă în Afganistan

VIDEO / FOTO 150 de parașutiști buzoieni pleacă în Afganistan

Facebook
Twitter
Email

Timp de jumătate de an, 150 de militari de la Batalionul de Operaţii Speciale 620 „Băneasa Otopeni” din Buzău, se vor afla în teatrele de operaţii din Afganistan, acolo unde vor avea misiuni de menţinere a păcii. Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a fost prezent la ceremonia de plecare în Afganistan a militarilor buzoieni. Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au participat astăzi, la sediul Batalionului de Operaţii Speciale “Băneasa-Otopeni”, din Buzău, la ceremonia de plecare în Afganistan a detaşamentului de forţe pentru operaţii speciale.

armata 1

Ministrul apărării naţionale le-a spus militarilor că vor pleca în cel mai periculos loc din lume, că nu vor avea o misiune uşoară şi că este convins că pregătirea foarte bună a personalului va duce la îndeplinirea cu succes a acesteia.

“Aveţi în faţă trupele de elită ale Armatei României, forţele pentru operaţii speciale“, le-a transmis ministrul Mircea Duşa celor prezenţi la ceremonie.

De asemenea, Mircea Duşa a arătat că forţele româneşti au început să predea zonele de responsabilitate către forţele de securitate afgane.

La final, ministrul Mircea Duşa a urat succes militarilor şi şi-a exprimat convingerea că detaşamentul de forţe pentru operaţii speciale se va întoarce acasă cu tot efectivul.

 armata 3

În cadrul ceremoniei au mai fost prezentate tehnica şi echipamentul de luptă, a fost citit extrasul din ordinul de misiune, iar militarii din forţele pentru operaţii speciale au prezentat onorul celor prezenţi la activitate.

(FOTO: Ministerul Apărării Naționale)

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.