miercuri, 21 februarie, 2024

O familie a trăit în sălbăticie, fără să fi aflat vreodată de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial

O familie a trăit în sălbăticie, fără să fi aflat vreodată de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial

Facebook
Twitter
Email

În 1978, căpitanul unui elicopter care zbura pentru a găsi un loc sigur în care să lase o echipă de geologi a observat o zonă de peste un metru fără arbori sau tufe. Căpitanul a survolat zona şi a observat în cele din urmă că este locuită. Descoperirea era remarcabilă deoarce singurul sat se afla la o distanţă de peste 200 de kilometri de bucata curată de pământ.

În 1978, geologii sovietici care căutau minereuri în taigaua siberiană au descoperit o familie compusă din şase membri care locuia izolată de peste 40 de ani, relatează Smithsonian Magazine.

Galina Pismenskaya a condus o echipă de cercetare a zonei, în timp ce mergeau spre zona indicată de elicopter au început să vadă semne ale umanităţii: un buştean care oprea cursul unei ape, un container cu coji de cartofi. În cele din urmă au ajuns la o colibă construită din scoarţă de copac şi scânduri. După ce uşa colibei s-a deschis geologii au văzut un bătrân desculţ cu hainele cârpite. Bărbatul i-a invitat înăuntru pe cercetători, locuinţa arăta precum cele din Evul Mediu, era o singură cameră, construită din materialele disponibile în zonă, în care trăiau cinci oameni.

Citește și: VIDEO Un satelit american a surprins formarea lacului de acumulare Siriu

Bătrânul Karp Lykov era un membru al unei secte fundamentaliste ortodoxe din Rusia. Vechile credinţe au fost persecutate încă diin timpul lui Petru I-ul, pe care Karp îl numea ,,antihristul în persoană”. În momentul invaziei ”ateilor bolşevici”, comunităţile izolate ale vechilor credinţe au fugit în SIberia pentru a se salva.

mkj

În 1936, Karp, soţia sa, Akulina, fiul lor Savin de 9 ani şi Natalia, fiica lor de 2 ani, au fugit în taigaua siberiană doar cu câteva seminţe la ei. În sălbăticie s-au mai născut doi copii, Dimitri, în 1940, şi Agafia, în 1943, niciunul dintre copiii cei mici nu au avut contact cu alte persoane în afară de familie.

Copiii familiei Lykov ştiau poveşti despre lume de la părinţii lor, ştiau că există oraşe şi blocuri, alte ţări în afară de Rusia. Singurele cărţi pe care le citau erau cele de rugăciuni şi cântece bisericeşti.Familia a încercat să înlocuiască puţinele obiecte pe care le aveau cu ce au găsit în taiga. Pantofii şi construiau din coajă de mesteacăn, iar hainele erau peticite până când se dezintegrau complet. În general, familia consuma chiftele din cartof amestecat cu secară măcinată şi seminţe de cânepă.

Continuarea articolului pe DESCOPERA.RO

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.