Ziua Micii Uniri va fi sărbătorită într-un mod inedit, la Buzău

Trei instituţii de cultură organizează în parteneriat manifestări pe durata întregii zile. Toţi buzoienii prezenţi vor fi invitaţi în curtea interioară a Muzeului Judeţean Buzău şi vor forma o horă care să înconjoare clădirea. Tot pe 24 ianuarie, militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” vor susține două momente impresionante.

Instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean – Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian” și Centrul de Cultură şi Artă – marchează la Buzău „Mica Unire” într-un mod inedit. Astfel, pe 24 ianuarie, în curtea interioară a Muzeului Județean, vor avea loc o serie de evenimente la care sunt așteptați cât mai mulți buzoieni.

Punctul culminant va fi acela când toţi cei prezenţi vor forma o horă uriașă care să înconjoare clădirea Muzeului Județean. „Față de anul trecut, alături de hora unirii, organizatorii au suplimentat cu un alt moment inedit. Este vorba despre întâmpinarea unei delegații unioniste, condusă de Alexandru Ioan Cuza, așa cum s-a întâmplat în anul micii unirii, 1859.

Este vorba de o delegație călare care va poposi în curtea Muzeului Județean, pe un traseu care va porni din fața sediului Consiliului Județean. Aici, într-un moment anterior horei, va avea loc o scenetă de teatru, o scenetă tematică, mai exact un discurs al domnitorului Alexandru Ioan Cuza”, ne-a declarat directorul adjunct al Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Divizia 2 Infanterie „Getica”, prin militarii săi, a pregătit pentru 24 ianuarie două momente impresionante. „Este vorba de prezentarea steagurilor de luptă ale structurilor subordonate diviziei precum și o demonstrație de mânuire a armei, organziată de o grupă de militari din cadrul instituției”, a mai precizat Daniel Costache, director adjunct al Muzeului Județean Buzău.

În municipiul Buzău, manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie vor începe la ora 10.00. Seria de evenimente de la Muzeul Județean se va încheia cu un spectacol focloric susținut de artiști din cadrul Centrului de cultură și Artă Buzău.

Fii Reporter