duminică, 21 aprilie, 2024

Ziua Imnului Național, sărbătoare „încinsă” la Buzău

Ziua Imnului Național, sărbătoare „încinsă” la Buzău

Facebook
Twitter
Email

Pe o căldură greu de suportat, Ziua Imnului Național al României a fost sărbătorită, luni dimineață, în Piața Dacia din municipiul Buzău. Evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului – Județul Buzău, Garnizoana Buzău și Palatul Copiilor. Din cauza căldurii, unui copil i s-a făcut rău. Pe un soare arzător, astăzi s-a sărbătorit și la Buzău Ziua Imnului Național. Manifestările din Centru au debutat cu un moment artistic realizat de către elevii de la Palatul Copiilor. Îmbrăcați în costume populare, cu cămăși cu mâneci lungi și veste negre, deși temperatura pe plaoul din Piața Dacia trecea lejer de pragul de 40 de grade Celsius, copiii au cântat, au dansat și au recitat poezii timp de de aproape 40 de minute. La un moment dat, pentru că n-a mai suportat căldura de pe platou, unui copil i s-a făcut rău și a părăsit ansamblul popular, pentru a lua loc la umbră. El și-a revenit în câteva minute, după ce a băut un pahar de apă rece.

La final, participanții la manifestare, oficialități și militari, au cântat imnul național iar evenimentul s-a încheiat cu o defilare a militarilor din Garnizoana Buzău, și ei toropiți și de căldura de afară pentru a marca evenimentul cum se cuvine.

29 iulie este Ziua Imnului Național al României , „Deșteaptă-te, române!”. În această zi, în anul 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în fața unei numeroase asistențe, după ce s-a citit noua Constituție, un grup de tineri, avându-l în frunte pe Anton Pann, a intonat pentru prima oară imnul Revoluției pașoptiste „Deșteaptă-te, române”, devenit după Revoluția din 1989 imnul național al României.

(FOTO: MApN)

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton