miercuri, 6 decembrie, 2023

Zeci de liceeni de la Colegiul Tehnic Buzău fac practică la firme din Portugalia, printr-un proiect cu fonduri europene

Zeci de liceeni de la Colegiul Tehnic Buzău fac practică la firme din Portugalia, printr-un proiect cu fonduri europene

Facebook
Twitter
Email
Elevii Colegiului Tehnic din Buzău participă la cel mai mare proiect educaţional din regiune, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Beneficiari direcţi sunt 57 elevi din clasa a X-a. Ei au început deja un stagiu de pregătire practică, la firme de profil din Portugalia, care durează trei săptămâni. 

Proiectul “Tranziţia de la Şcoală la Viaţa Activă” permite unui număr de 57 elevi să urmeze un stagiu de pregătire practică de trei săptămâni în Portugalia. 15 dintre liceeni sunt de la profilul “economic” și câte 14 de la “mecanică”, „electronică” și „protecția mediului”.
 
Cu instructajul făcut de către coordonatorul proiectului, profesorul Robert Harabagiu, dar şi cu bani de buzunar oferiţi prin proiect, elevii au plecat la începutul săptămânii în Portugalia. ”Își vor efectua modulul de practică la agenți economici din străinătate. Este facilitată astfel tranziția de la școală la viața activă”, a declarat Robert Harabagiu, coordonatorul proiectului.
 
Elevii sunt însoțiți în Portugalia de opt profesori. 
 
„Tranziția de la școală la viața activă” este cel mai mare proiect câştigat de Colegiul Tehnici şi are un buget de aproape 153.000 de euro. Fiecare elev a primit 777 de euro, bani de buzunar iar transportul, cazarea și masa sunt, de asemenea, asigurate din bugetul proiectului.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.