marți, 19 martie, 2024

Zebra tridimensională realizată de elevii artiști din Buzău, lăudată de vicepremierul României: ”O idee foarte tare!”

Zebra tridimensională realizată de elevii artiști din Buzău, lăudată de vicepremierul României: ”O idee foarte tare!”

Facebook
Twitter
Email

Succesul pe care proiectul trecerii tridimensionale l-a înregistrat printre buzoieni determină Primăria să dezvolte conceptul şi în alte zone din oraş. Zebra 3D a fost realizată săptămâna trecută, de elevii Liceului de Arte din Buzău, chiar în fața școlii lor. Ideea le-a venit după ce au văzut un marcaj rutier 3D într-un oraș din Islanda.

”A fost deosebită această trecere de pietoni, de pe strada Bucegi, și sperăm să generalizăm acest fel de trecere în tot Buzăul, deoarece a fost privit și primit extraordinar de bine, având și un rating extraordinar în toată mass-media românească. A fost o știre care a făcut chiar Breaking News la mai multe televiziuni. Nu ne așteptam. Un experiment bun”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Inclusiv vicepremierul Marcel Ciolacu, politician buzoian, a ținut să-i felicite pe elevii de la Liceul de Arte pentru ingeniozitatea de care au dat dovadă.

”O idee foarte tare! Buzăul are prima trecere de pietoni tridimensională din România! Felicitări elevilor de la Liceul de Arte pentru ingeniozitate. Cred că pe viitor zebra 3D poate fi o bună soluție pentru a crește atenția celor aflați la volan în preajma școlilor și a grădinițelor”, a scris pe pagina sa de Facebook, vicepremierul Marcel Ciolacu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.