joi, 22 februarie, 2024

Violența în școli este în creștere: unul din patru copii a fost umilit în fața colegilor

Violența în școli este în creștere: unul din patru copii a fost umilit în fața colegilor

Facebook
Twitter
Email

Violența în școli este în creștere față de anul trecut, în județul Buzău, astfel că tot mai mulți elevi ajung la spital bătuți de colegii de clasa sau de școală, se arata într-un raport al Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Raport îngrijorător al Inspectoratului Școlar Județean Buzău. În ultimul an, violența în școlile din județ se află în creștere.

În perioada septembrie 2018 – iunie 2019, nu mai puțin de 109 acte de violență au fost înregistrate în unitățile de învățământ de pe raza județului, cu cinci cazuri mai mult decât în anul școlar precedent.

În 65 dintre cazuri, este vorba de agresiune fizică a unui elev.

Același raport arată că peste 170 de elevi s-au ales cu nota scăzută la purtare, alți 5 s-au ales cu bursele de studiu retrase ca urmare a comportamentului neadecvat în școlie în care învață.

Conform unui studiu recent al organizației „Salvați Copiii”, unul din patru copii a fost umilit în fața colegilor, iar trei din zece copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.