vineri, 8 decembrie, 2023

Vino în satul bunicilor ca să descoperi cum era Buzăul autentic, original, interesant, vechi şi nealterat!

Vino în satul bunicilor ca să descoperi cum era Buzăul autentic, original, interesant, vechi şi nealterat!

Facebook
Twitter
Email
Societatea comercială Autentique Life Trends SRL, start-up înfiinţat în judeţul Buzău, a lansat portalul www.satulbunicilor.ro. Portalul este dedicat promovării produselor tradiţionale locale,  meşterilor populari şi producătorilor tradiţionali din judeţul Buzău. 

De obicei, producătorii tradiţionali acced foarte greu pe o piaţă, fie ea şi locală. Cantităţile limitate de produse nu le permit să intre în relaţii comerciale cu marile lanţuri de magazine, iar cifrele de afaceri sunt prea mici pentru a susţine investiţiile în spaţii proprii de desfacere.
 
Vânzarea se face ocazional, la piaţă sau în magazine ale unor comercianţi mai mici, fără să existe un marketing al acestor produse. În plus, producătorilor locali le lipsesc instrumentele care i-ar ajuta să crească valoarea de piaţă a produselor proprii. 
 
De partea cealaltă, a consumatorilor de astfel de produse, interesul este în creştere. Acest interes are o legătură strânsă cu faptul că există o tendinţă manifestată inclusiv de mijloacele de informare în masă de a pune accent pe promovarea vechilor tradiţii şi obiceiuri româneşti. 
 
În acest context, portalul www.satulbunicilor.ro urmăreşte să exploateze potenţialul de piaţă al unui spaţiu virtual în care se vor întâlni cererea şi oferta unui public numeros, interesat de produsele tradiţionale, de obiceiurile şi tradiţiile din zona Buzăului.
 
Portalul va oferi prezentări audio-video, materiale însoţite de fotografii şi grafică sugestive, realizate într-o manieră originală, cu scopul de a constitui instrumente veritabile de promovare a specificului local.
 
Prin promovarea lor, micile afaceri dezvoltate de producătorii tradiţionali locali vor deveni exemple de bună practică şi vor  fi sprijinite pentru a deveni afaceri sustenabile şi pentru a genera dezvoltare durabilă în comunităţile în care se desfăşoară.  
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.