miercuri, 22 mai, 2024

Vineri este zi liberă pentru elevii şi preşcolarii din judeţul Buzău

Vineri este zi liberă pentru elevii şi preşcolarii din judeţul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Elevii și preșcolarii din județul Buzău nu vor merge la cursuri vineri, 5 octombrie, dată care coincide cu Ziua Mondială a Educaţiei. Nu doar elevii din Buzău se vor bucura că vor rămâne acasă vineri, ci și elevii și preșcolarii din București, Giurgiu, Brăila, Brașov și Arad.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Buzău susţin că hotărârea a fost luată în temeiul prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă. În anii trecuti, aceasta zi era marcată „prin manifestări specifice” – activități educative şi recreative propuse de școli.

Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoare a educației, această zi fiind sarbatorita în peste 200 de ţări.

În acest an, Ziua Mondială a Educației coincide cu ultima zi de pregătiri pentru Referendumul Familiei, care va avea loc pe 6 și 7 octombrie! Luni, pe 8 octombrie, unităţile de învăţământ în care vor fi organizate secţii de votare vor decide dacă vor modifica sau nu programul, pentru a amenaja sălile de cursuri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură