VIDEO Regulile distanțării sociale, încălcate în jurul școlilor chiar de părinți și bunici

Luni, în prima zi de școală în sistem față în față, părinții și bunicii s-au înghesuit în fața școlilor, ignorând măsurile impuse în pandemie. La Școala nr. 11 din municipiul Buzău, zeci de adulți s-au înghesuit în fața porții de acces în unitatea de învățământ pentru a-i prelua pe copii.

Pe o stradă foarte aglomerată, părinții și copiii deopotrivă traversau pe oriunde, mai puțin pe trecerile de pietoni. Câțiva dintre adulți chiar au oprit mașinile în mijlocul drumului ca să-și ia copiii acasă.

Unii părinți nici nu purtau mască, ori o purtau necorespunzător. Sindicaliştii din învăţământ avertizează că riscul de îmbolnăvire este mare, din cauza claselor aglomerate.

Liderii Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Buzău spun că cel puţin cinci scoli din oraşul Buzau funcţionează cu clase suprapopulate, însă situaţia nu este pe deplin cunoscută la nivelul judeţului, în acest moment.

Sindicaliştii din învăţământul buzoian sunt îngrijoraţi şi de faptul ca numărul dascălilor vaccinati până la acest moment este extrem de mic, iar perspectivele de imunizare în următoarea lună sunt la fel de reduse.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau