VIDEO Recitalul lui Benone Sinulescu a scos lumea din case în papuci și pijamale

Peste 2.000 de oameni au fost sâmbătă în centrul Buzăului pentru a-l asculta pe artistul născut în urmă cu 80 de ani în județul Buzău. Artiști de renume au urcat pe scena uriașă de pe platou, iar cel mai așteptat moment a fost recitalul lui Beni, care a durat peste o oră. Unii au venit cu cățeii după ei, în papuci și pijamale, ca să nu piardă momentul. Publicul i-a cântat în cor ”La multi ani”.

Benone Sinulescu este singurul artist în viață care are un festival. I l-au dăruit autoritățile Buzăului la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Atmosferă de mare sărbătoare, în centrul Buzăului. Festivalul de muzică folclorică oferit în cinstea lui Benone Sinulescu a început la ora 14.00. Chiar înainte de începerea recitalurilor, un roi de albine a invadat scena festivalului iar polițiștii locali au chemat un apicultor ca să alunge insectele.

În prima zi de spectacole i-au dedicat recitalurile maestrului născut la Siriu, în județul Buzău, multe nume consacrate ale muzicii populare. Cei peste 2.000 de spectatori i-au admirat sâmbătă pe scena montată în Piaţa Dacia pe Elisabeta Turcu, Tiberiu Ceia, Lazăr Novak, Caleria şi Traian Ilea, interpreții melodiei ”Pușca și cureaua lată”, Mircea Sime, Maria Butaciu, Laura Lavric, Ştefania Rareş, Ilie Caraş.

Cel mai așteptat moment a fost recitalul lui Benone Sinulescu, care a durat mai mult de o oră. Maestrul a interpretat cunoscutele sale șlagăre iar spectatorii, de toate vârstele, au încins hore și dansuri în doi. La finalul recitalului, buzoienii i-au cântat maestrului Benone Sinulescu ”La mulți ani”, artistul împlinind vârta de 80 de ani pe data de 24 mai.

Duminică, spectacolele din centrul Buzăului vor începe la ora 14.00 şi vor ţine până la ora 22.00. Vor urca pe scenă Gheorghe Zamfir, Vasilica Tătaru, Lucia Dumitrescu, Emilia Dorobanţu, Ghiţă Brancu, Florica Bradu, Mioara Velicu, Angela Buciu, formaţia „Nemuritorii”, ansamblul „Drăgăicuţele” şi mulţi alţii.

Fii Reporter