vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Poeți, în uniforma Poliției Române. A fost lansat un volum de versuri, scrise de angajații IPJ Buzău

VIDEO Poeți, în uniforma Poliției Române. A fost lansat un volum de versuri, scrise de angajații IPJ Buzău

Facebook
Twitter
Email
Eveniment inedit, la Clubul polițiștilor din Buzău. Cu prilejul Zilei Poliției Române, s-a lansat volumul de poezii „Recidivă în versuri”, operele fiind scrise de angajaţii IPJ Buzău, între care comandantul unităţii, comisarul şef Laurenţiu Pantazi. Cu Emeric Imre printre invitați, pe ritmurile îndrăgitului folkist, poliţiştii buzoieni au recitat câteva dintre creaţiile reprezentative. 

Cartea  „Recidivă în versuri” conține poeme scrise de poliţişti buzoieni, unul dintre autori fiind chiar șeful IPJ Buzău, comisarul șef Laurențiu Pantazi. Șeful „mascaților” buzoieni, comisarul Mihai Tărtăreanu, se află și el printre polițiștii semnatari ai poemelor care apar în cartea „Recidivă în versuri”. În total, nouă angajați ai IPJ Buzău participă cu propriile creații în acest inedit volum de versuri. Luni, la Clubul polițiștilor din Buzău, a avut lansarea lucrării.
 
Cele mai reprezentative poezii au fost recitate chiar de către autori, pe ritmurile folk ale unor melodii interpretate de îndrăgitul interpret Emeric Imre.
 
Laurenţiu Pantazi, șeful IPJ Buzău, s-a îndrăgostit de poezie înainte de a intra în Poliţie, când poetul Adrian Păunescu i-a publicat în revista „Flacăra” două poezii, în rubrica rezervată debutanţilor. Poliţistul scrie şi acum, fără însă ca versurile să fie inspirate din lumea interlopilor sau a infractorilor. Iubirea este tema principală a creațiilor sale. Emeric Imre, prieten cu șeful polițiștilor buzoieni, a compus deja câteva melodii pe versurile lui Laurențiu Pantazi.
 
„Recidivă în versuri” nu este primul volum de poezii lansat de polițiștii buzoieni. În urmă cu trei ani, tot înaintea Zilei Poliției, a fost publicată cartea „Amprente în versuri”.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.