VIDEO Inginerii Politehnicii București, uimiți de proiectele futuriste ale unor elevi din Buzău

Două echipe de elevi de la Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău au obținut o performanță impresionantă. Au obținut premiul întâi la etapa națională a unui concurs de robotică și soluții inovatoare. Copiii vor primi o recompensă financiară, din partea Consiliului Județean Buzău.

Competiția se numește „FIRST LEGO League Challenge” și este organizată de Universitatea Politehnică București.

Robotul buzoienilor a executat 11 din cele 14 misiuni posibile și a uimit juriul care în final i-a desemnat căștigători. Echipa lor a primit în final două premii, respectiv premiul I pentru proiectarea robotului și premiul al III-lea pentru performanța robotului

Cele două echipe premiante – una de clasa a VI-a, cealaltă de clasa a VIII-a – alături de profesorii coordonatori, au participat, miercuri, la o conferință de presă organizată de Consiliul Județean Buzău.

Elevii au avut, astfel, ocazia să-și etaleze micuții roboței, dar și un proiect prin care un loc viran din comuna Mărăcineni ar putea fi transformat într-un complex de agrement pentru tineri.

”Noi am găsit un spațiu liber, între Aqua Max și cartierul Orizont în care vom construi două săli de sport, cu sport al viitorului și sport din prezent, respectiv teren de atletism, baschet, tenis, minigolf, fotbal. De asemenea, vom avea spațiu amenajat pentru jocuri olimpice atât pentru persoane sănătoase cât și pentru persoanele cu dizabilități”, a spus Irina Drulea.

Elevii și-au construit proiectul pornind de la ideea că oamenii din Buzău nu fac mișcare, iar prin ideile lor au avut scopul de a-i determina pe locuitorii municipiului să iasă la mișcare, fie că sunt sănătoși fie că sunt persoane cu dizabilități, pentru cele din urmă venind cu idei complet noi pentru Buzău.

”Pe pista de alergare vom avea amplasate cristale piezoelectrice. Cu ajutorul acestora putem acumula energie prin frecarea adidasilor de pistele de alergare. Acest sistem va fi utilizat si pentru masinile cu care îi putem aduce pe persoanele cu dizabilitati din diferite comune, ca Mărăcineni, Poșta Câlnău. Excesul de apă s-ar folosi tot pentru producerea apei în interior, la hoteluri”, a declarat Irina Drulea.

Elevii care au făcut parte din cele două echipe câștigătoare la concursul național vor primi, zilele viitoare, o recompensă financiară, din partea Consiliului Județean Buzău.

Faza națională a concursului FIRST LEGO League Challenge, competiție ajunsă la al V-lea sezon, a avut la start 52 de echipe din toată țara.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau