VIDEO Iată-l pe cel mai deștept dintre absolvenții de liceu din Buzău! Robert Neagu a luat 10 pe linie la Bac și este admis deja la Oxford

Județul Buzău a avut un procent de promovare la Bac 2016 de 65,58%, sub media națională. Cele mai bune rezultate au fost obținute de absolvenții Colegiului Național B.P. Hasdeu. De aici provine și singurul elev de 10 pe linie din Buzău, Robert Mihai Neagu, care este admis deja la Universitatea Oxford, din Marea Britanie.

Singurul elev cu 10 pe linie la Bacalaureat 2016, din județul Buzău, este Robert Mihai Neagu, absolvent al Colegiului Național B.P. Hasdeu. Face matematică de performanță din clasa a cincea și are în palmares trei medalii de bronz la olimpiada națională.

”Este dificil să obții note foarte mari și din pricina stresului, pentru că este o săptămână destul de încărcată, chiar o lună, cu perioada de pregătire. Apoi, mai este româna, la care este foarte subiectivă corectarea și nu prea poți să te apreciezi cu exactitate. Știam ce am făcut, eram mulțumit, dar nu bănuiam că iau 10”, a declarat Robert Mihai Neagu, tânărul care va studia în Anglia, la Oxford.

Robert spune că notele sale se datorează unei pregătiri constante dar și efortului depus de dascăli. Școala românească, spune el, dă rezultate bune atunci când efortul de la clasă este dublat de cel al elevului.

Primele rezultate ale Bacalaureatului au fost afişate marţi, 12 iulie, pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ, urmând ca în cursul aceleiaşi zile, până la ora 20.00 să fie depuse contestaţiile. Absolvenţii clasei a XII-a vor afla rezultatele finale abia pe 16 iulie.

Judeţul Buzău a avut un procent de promovare de 65,58%, sub media naţională. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de absolvenţii Colegiului Naţional B.P. Hasdeu.

Sunt însă trei licee cu profil tehnologic din judeţ cu promovabilitate zero. Este vorba despre unităţile din Lopătari, Ruşeţu şi Pătârlagele. Niciun liceu buzoian nu a înregistrat promovabilitate 100%.

Rezultate Bacalaureat 2016. Ministerul Educaţiei a anunţat marţi, 12 iulie, rezultatele la Bacalaureat 2016. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ. Judeţul Buzău a avut un procent de promovabilitate de 65,58%, sub media naţională.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau