joi, 22 februarie, 2024

VIDEO A fost inaugurat noul sediu al Centrului Cultural Francofon Buzău

VIDEO A fost inaugurat noul sediu al Centrului Cultural Francofon Buzău

Facebook
Twitter
Email

Centrul Cultural Francofon Buzău are, de astăzi, un nou sediu. Este vorba de un birou amenajat la parterul Consiliului Judeţean Buzău, după ce, pentru câţiva ani, instituţia a funcţionat în incinta unui mall din oraş. Evenimentul a fost marcat printr-o serie de activităţi, derulate pe tot parcursul zilei. Inaugurarea sediului Centrului Cultural Francofon s-a realizat în prezenţa unor personalităţi, între care Excelenţa Sa, Jean- Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România, Benoît Rutten, delegatul Delegaţiei Wallonie-Bruxelles în România, Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez din România, David Bongard, coordonator de programme pentru Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) în ţările din Europa Centrală şi Orientală, Victoria Popescu, Ministru plenipotenţiar, MAE, Directia ONU, şi mulţi alţi invitaţi de marcă.

sdb centru_2

De dimineaţă, în sala „D. Filipescu” a Consiliului Judeţean, oaspeţii francezi, belgieni şi elveţieni, alături de numeroase oficialităţi locale, au participat la o întâlnire moderată de preşedintele Centrului Cultural Francofon Buzău, prof. Monalisa Pleşea. Apoi, a avut loc festivitatea de inaugurare a noului sediu, moment urmat de o scurtă conferinţă de presă, prilej pentru oaspeţi de a felicita oficialităţile locale buzoiene pentru sprijinul acordat în amenajarea noului sediu al Centrului Cultural Francofon Buzău.

În calendarul activităţilor desfăşurate cu ocazia inaugurării centrului se înscrie şi un curs de formare pentru profesori din judeţele Buzău şi Vrancea – Limba franceză în învăţământul preşcolar, su sprijinul unor formatori de la Institutul Francez din Bucureşti şi de la Centrul Cultural Francofon Buzău. După-amiază este programată o vizită la Vulcanii Noroioşi, Mănastirea Ciolanu, domeniile viticole franco- române de la Săhăteni. De la ora 19.00, în cadrul aceluiaşi eveniment, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, va avea loc un spectacol de comedie muzicală prezentată de trupa Not(e) Sisters din Bruxelles, Belgia. Intrarea este liberă. (Leonard BUNILĂ)

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.