VIDEO Elevii din Limpeziș învață în căminul cultural. De opt ani se chinuiesc autoritățile să reabiliteze școala din sat

Speranţa câtorva sute de elevi din satul Limpeziş că vor învăţa, din toamnă, în săli de clasă luminoase şi spaţioase, după ce vreme de 8 ani s-au chinuit în spaţii improvizate din căminul cultural, s-a năruit. Promisiunile directorului şcolii care s-a chinuit să atragă fonduri europene pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a şcolilor au fost încălcate de fostul edil al comunei Movila Banului, care a demisionat în primăvară, iar elevi au început şcoala în condiţii de învăţat ca în evul mediu.

Din anul 2008 copiii din satul Limpezis, comuna Movila Banului, sunt nevoiţi să înveţe în căminul cultural în condiţii improprii. Accesul în sălile de clasă se face dintr-o încăpere în alta, pereţii provizorii nu asigură izolarea fonică. În toată clădirea xistă doar o sobă iar apa potabilă şi grupurile sanitare sunt inexistente.

Cancelaria profesorilor este delimitată printr-o perdea de sala de clasă. În căminul cultural transformat în școală vor funcționa 4 clase primare și patru de gimnaziu.

Copiii care se duc la orele de sport trec prin adevărate chnuri si sunt supuşi la adevărate teste de rezistență. Bobocii sunt încolonați în fața căminului cultural apoi sunt nevoiți să traverseze un drum european unde în ultimii ani s-au produs foarte multe accidente soldate cu decese ale minorilor.

Cu toate neajunsurile, reprezentanții școlii afirmă că s-au făcut eforturi astfel încât elevii să poată învăța în condiții decente în căminul cultural. Primarul localității, Romică Moise, spune că situația nu va fi remediată prea curând întrucât fostul edil a refuzat fondurile europene.

Primăria Movila Banului a trimis anul trecut către ADR o adresă de renunţare a finanţării europene. Din fericire, există posibilitatea depunerii unui nou proiect în noul exerciţiu financiar ce se va derula de la finele lui 2014 până în 2020.

 

Fii Reporter