vineri, 29 septembrie, 2023

VIDEO Elevii de gimnaziu s-au călcat în picioare pentru a-şi vedea notele de la „Evaluarea Naţională”

VIDEO Elevii de gimnaziu s-au călcat în picioare pentru a-şi vedea notele de la „Evaluarea Naţională”

Facebook
Twitter
Email

Rezultatele la evaluarea naţională au fost aşteptate cu mari emoţii de zeci de elevi de la Școala generală numărul 11 din municipiul Buzău. Copiii, însoţiţi de părinţi, s-au înghesuit la avizierul școlii, astăzi după-amiază, pentru a afla dacă au obţinut o medie satisfăcătoare la examen care să le permită să intre la un liceu bun. Printre elevii buzoieni care se pot gândi deja că vor urma liceul dorit se află și Ana-Maria Bănișor, care a luat 10 pe linie. „Am luat 10 pentru că am muncit foarte mult în cei patru ani de gimnaziu și am ținut să îmi ridic media anuală.Am avut nevoie și de ore suplimentare, recunosc, însă au fost spre binele meu. Voi merge la Colegiul Hasdeu, la mate-info intensiv”, povesteşte eleva de 10.

În aglomerația de copii adunați în fața avizierelor s-au putut distinge și figuri triste. „Am fost supărat, pentru că vroiam să intru la un anume liceu dar asta-i viaţa n-ai ce să faci”, crede Sorin Coman, un elev de la Școala nr. 11.

La nivelul județului Buzău, aproape 3.600 de copii au susținut examenele evaluării naționale. Dintre aceștia, 78,81 la sută au obținut note mai mari de 5. Un număr de 53 de elevi au luat 10 atât la română, cât și la matematică, 361 de copii au luat nota maximă la matematică și numai 86, la limba română. 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.