miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Elevă cu Bac-ul luat în sesiunea de toamnă: ”Mai întâi voi pleca la muncă în Anglia și apoi voi mai vedea”

VIDEO Elevă cu Bac-ul luat în sesiunea de toamnă: ”Mai întâi voi pleca la muncă în Anglia și apoi voi mai vedea”

Facebook
Twitter
Email

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2019 au fost publicate, marți, pe site-ul Ministerului Educației și la avizierele școlilor care au organizat examene. Pe chipul adolescenților care au venit la școală, unii pentru a împărtăși bucuria, alții ca să depună contestație după ce au picat iar Bac-ul, se putea citi aceeași satisfacție a eliberării de tensiunea examenelor care le-au stricat vacanța de vară.

Îmbrăcați lejer, veniți parcă direct de la ștrand, elevii din Râmnicu Sărat care au repetat examenul de Bacalaureat au pășit cu emoție în curtea școlii unde urma să fie afișată lista cu rezultate.

Până să fie publicate notele la avizierul liceului, tinerii și-au aflat rezultatele de pe internet. Liceenii nemulțumiți de notele obținute s-au grăbit să depună contestaţie.

Lui Ștefan, rezultatul de marți îi oferă șansa de a merge la o facultate. Mărturisește că a tratat cu indiferență prima sesiune a examenului maturității, iar asta l-a costat.

”Vacanța a fost stresantă pentru că am învățat mult. Cred că nu am realizat la început cât de important este examenul acesta și abia după ce l-am picat la prima sesiune m-am trezit la realitate”, spune Ștefan Crețu.

După ce a luat Bac-ul, Rebeca Chiperi are curaj să aspire la o carieră de actriță. Pentru a repara greșeala de la examenul din vară, a făcut mari sacrificii.

”Carte multă, asta a fost vacanța pentru mine. Nu am fost la mare, doar o singură dată la piscină dar acum avem timp și de recreere. Apoi vreau să dau la Teatru”m spune Rebeca.

Printre fericiții de astăzi este și Adela Antohe. Chiar dacă se numără printre absolvenții cu Bacalaureaul luat, tânăra se gândește să plece la muncă în străinătate. Nu are niciun gând, deocamdată, să urmeze o facultate.

”Acum sunt bucuroasă că am luat Bac-ul și că am scăpat de emoții. Mai întâi voi pleca în Anglia, să muncesc, apoi voi mai vedea dacă o să merg la vreo postliceală sau facultate. Acum știu că vreau doar o pauză”, declară Adela.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august-septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă, respectiv cele de dinainte de contestații, au fost publicate, marți. Rezultatele finale, după analizarea contestațiilor, vor fi afișate sâmbătă, 7 septembrie.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.