joi, 29 februarie, 2024

VIDEO Dansatori din Serbia, premiați de Ministrul Culturii, la Festivalul de Dansuri Tradiţionale

VIDEO Dansatori din Serbia, premiați de Ministrul Culturii, la Festivalul de Dansuri Tradiţionale

Facebook
Twitter
Email

Serbia a câștigat cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Tradiţionale „Plaiurile Mioriţei”, organizată în perioada 27–30 iulie, în municipiul Buzău. Sute de dansatori, îmbrăcaţi în porturi populare specifice fiecărei ţări, din Italia, Cehia, Republica Moldova, Algeria, Serbia, Macedonia, Grecia şi România au dansat pentru buzoieni, în acest weekend lângă obeliscul din Parcul Crâng.

Peste 400 de spectatori au aplaudat duminică la scenă deschisă, prestația concurenților din Serbia, care și-au adjudecat trofeul în urma unei demonstratii de virtuozitate la interpretarea jocurilor tradiționale.

Festivitatea de premiere, a fost oficiată de Ministrul Culturii , Lucian Romașcanu, care a venit la Buzău, special pentru a urmări acest eveniment.” A fost ceva deosebit și sper ca Festivalul de anul viitor  să fie mult mai grandios la cea de-a cincea aniversare. Mă bucur că buzoienii au fost în asentimentul juriului și că i-au aplaudat pe câștigători.” a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

La eveniment au participat alături de Ministrul Culturii , Lucian Romașcanu și reprezentanții autorităților locale și județene, primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma și  Vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.