vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Colindele răsună pe străzile Buzăului

VIDEO Colindele răsună pe străzile Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Atmosferă de sărbătoare, la Buzău. După ce ultima şedinţă din an a consilierilor judeţeni, aleşii au ieşit în faţa sediului CJ pentru a fi uraţi de cete de colindători din tot judeţul. Îmbrăcaţi în straie vechi de sute de ani, moştenite din străbuni, artiştii populari veniți din tot județul au jucat obiceiuri a căror semnificaţie aproape că s-a pierdut în negura vremurilor.

Alaiul colindătorilor s-a oprit pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața Consiliului Județean din Buzău pentru a le oferi un scurt spectacol trecătorilor. Colindătorii din zonele de câmpie şi de munte ale Buzăului au venit cu plugul şi cu capra şi au prezentat obiceiuri de Crăciun moştenite din vechime.

Buzoienii au privit cu interes şi curiozitate tradiţiile prezentate de alaiul colindătorilor. Chiar dacă zăpada a lipsit anul acesta, atmosfera sărbătorilor i-a cucerit pe toţi cei prezenţi, care i-au aplaudat la unison pe mai micii sau mai vârstnicii colindători din Gura Teghii, Padina, Smeeni, Pogoanele şi din alte localităţi buzoiene.

Colindele antifonice din comuna Smeeni şi dansurile grupului „Baba şi Moşul” din Mânzăleşti au ţinut capul de afiş.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.