VIDEO Capsulele timpului, montate în parcuri, anunță apropierea evenimentului ”Noaptea muzeelor”

Se apropie „Noaptea muzeelor”, cea mai lungă noapte a culturii românești și europene. Și în acest an, buzoienii vor fi răsfățați cu numeroase evenimente organizate de Muzeul Județean de Istorie. În perioada premergătoare zilei de 20 mai, în cele mai importante parcuri din oraș, vor fi amplasate figurine cu personaje din istorie.

La Buzău, oferta propusă de autorități pentru sărbătoarea europeană a muzeelor este mult mai bogată si atractivă decât în anii trecuți. Ample evenimente vor avea loc, atât în municipiul Buzău, la Muzeul Județean, acolo unde buzoienii, cu mic cu mare, pot vizita numeroase expoziții tematice, caât și în localități din județ.

În premieră la Buzău, pe tot parcursul zilei de 20 mai, două trenulețe de agrement, asemănătoare celor întâlnite în stațiunile montane sau de pe Litoral, vor străbate străzile din oraș.

Totodată, în zilele premergătoare evenimentului Noaptea Muzeelor, în cele mai importante parcuri din orașul Buzău vor fi amplasate panouri cu figurine ale unor personaje istorice.

Reprezentanții Muzeului Județean au amplasat deja în Parcul Tineretului mai multe cutii imprimate cu diferite personaje emblematice din istorie. Astfel trecătorii se pot transforma in roman, gladiator sau în femei din Epoca modernă. Până la sfarsitul acestei săptămâni vor fi mutate în mai multe puncte din municipiu astfel încât să fie văzute de cât mai mulți buzoieni.

Pe 20 mai, programul de vizitare a Muzeului Județean Buzau va începe la orele serii și se va încheia la 1 noaptea. „Noaptea Muzeelor 2017”, care a ajuns la a 13-a editie, este un eveniment desfasurat la nivel international si este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din 30 de țări europene.

Fii Reporter