luni, 6 mai, 2024

VIDEO Ana Blandiana, prezentă la inaugurarea Colegiului Eminescu

VIDEO Ana Blandiana, prezentă la inaugurarea Colegiului Eminescu

Facebook
Twitter
Email

Zi cu adevărat memorabilă, astăzi, pentru profesorii și elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău. Într-o atmosferă de mare sărbătoare, a avut loc festivitatea de inaugurare oficială a colegiului, eveniment simbolic al cărui oaspete special a fost cunoscuta poetă Ana Blandiana.

La ceremonie au luat parte oficialități, oameni de cultură, actuali și foști profesori ai colegiului, dar și mulți elevi. Manifestările au debutat cu tradiționala tăiere a panglicii, după care, în holul mare al clădirii, s-a ținut un toast pentru a marca așa cum se cuvine acest moment.

În amfiteatru, pe o scenă special amenajată pentru acest moment festiv, atât reprezentanții conducerii Colegiului Eminescu, cât și invitații și-au exprimat bucuria în legătură cu reîntoarcerea unității de învățământ în sediul istoric, de pe strada Independenței, nr. 22.

Viceprimarul Ionuț Apostu, cel care a supravegheat îndeaproape lucrările, a ținut să evoce aportul echipei de muncitori indieni la reabilitarea acestui imobil istoric.

Ana Bandiana, oaspetele special al manifestării, a rămas profund impresionantă de frumusețea clădirii în care s-au pregătit zeci de generații de elevi, dar și de căldura cu care a fost primită la Buzău.

La final, surele de oaspeți au putut urmări un moment artistic impresionant, susținut de elevi și profesori ai Liceului de Arte „Margareta Sterian”.

Reabilitarea clădirii Colegiului Eminescu – construită la jumătatea anilor 20, secolul trecut – a început în aprilie 2019 și s-a încheiat în toamna anului 2023, cu o întârziere de 2 ani. Timp de 5 ani, liceul a funcționat în sediul fostului liceu Nenițescu, de pe strada Transilvaniei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.