VIDEO A început concursul pentru directorii de școli. La Buzău, testarea a avut loc la Școala „Ion Creangă”

Prima probă, cea scrisă, a concursului pentru ocuparea posturilor de directori, directori adjuncți la licee, școli generale și grădinițe, a avut loc în dimineața zilei de miercuri. Candidaţii au fost nevoiți să rezolve, în cel mult două ore, un test grilă elaborat de Ministerul Educaţiei.

În județul Buzău, testarea a avut loc la Școala „Ion Creangă” din municipiul Buzău. Testul a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale ale candidaţilor.
Testul grilă nu le-a pus probleme celor mai mulți dintre candiați, însă ei sunt nemulțumiți că numărul întrebărilor privind evaluarea competențelor manageriale a avut o pondere de 33 la sută, și nu de 50 la sută, așa cum se știa inițial.

În perioada următoare, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului, respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an.
Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte.

Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total.

Aproape 9.000 de cadre didactice din țară doresc să ocupe o funcție de conducere la o unitate de învățământ. Zece ani au trecut de la ultimul concurs organizat de Ministerul Educației, toți directorii în funcție fiind numiți prin delegație.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau