luni, 11 decembrie, 2023

Un sfert dintre elevii buzoieni care au susţinut Bacalaureatul de toamnă au obţinut medii de trecere

Un sfert dintre elevii buzoieni care au susţinut Bacalaureatul de toamnă au obţinut medii de trecere

Facebook
Twitter
Email

La Buzău nu s-a înregistrat nicio medie de 10 la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2018 se situează la 26,9%, în creștere cu 0,9% față de sesiunea de toamnă a anului trecut.

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea august-septembrie și-au aflat notele notele in acest weekend. Rata de promovare înregistrată la nivel național este de 26,9%, ușor mai mare decât cea de la Buzău.

Doar 26,6 la suta dintre elevii buzoieni care au susţinut cea de-a doua sesiune a bacalaureatului au obţinut medii de trecere.

Ca și la nivel național, la Buzău nu s-a înregistrat nicio medie de 10. Doar 3 elevi buzoieni au obtinut note pana in 9.

Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Contestaţiile au fost depuse pe 1 septembrie, dupa aflarea rezultatelor. Reevaluarea lucrărilor are loc până pe data de 5 septembrie, tezele fiind corectate într-un alt judeţ.

Rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 6 septembrie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.