duminică, 21 aprilie, 2024

Un film românesc și patru străine, la Festivalul de film documentar despre drepturile omului

Un film românesc și patru străine, la Festivalul de film documentar despre drepturile omului

Facebook
Twitter
Email

Cinci filme vor rula în acest weekend în Amfiteatrul Liceului Pedagogic, în cadrul Festivalului de film documentar despre drepturile omului. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Francofon Buzău, în zilele de 8 și 9 noiembrie 2013, în parteneriat cu Fundația One World Romania, Liceul Pegagogic Spiru Haret Buzău, Colegiul Național Mihai Eminescu Buzău și Centrul Europe Direct Buzău.

Vineri, 8 noiembrie 2013, la ora 15.00 sunt programate „Anato¬mia unei plecări”, în regia lui Oliver Tătaru, un film despre coşmarul emigrantului care prezintă pe de o parte viziunea sumbră a părinţilor dintr-o Românie comunistă, iar pe de altă parte, cea romantică, a copilului adolescent apoi „Puştiul”, regizat de Louise Jaillette, un film ce demonstrează cum înțeleg copiii ceea ce se întâmplă cu lumile lor şi cu lumile celorlalţi.

Tot vineri, la ora 17.00, este programat filmul documentar „Revoluţionar fără voie”, regia Sean McAllister, o producţie filmată la cald, în mijlocul revoluţiei din Yemen, din perspectiva ghidului turistic Kais.

Sâmbătă, 9 noiembrie, la ora 15 va rula filmul documentar „Revizuirea”, în regia lui Philip Scheffner, o investigaţie independentă a regizorului în urma unei întâmplări în care doi ţigani emigranţi români au fost găsiţi împuşcaţi, în 1995, în Germania, într-un lan de porumb, iar explicaţiile anchetei au fost halucinante: oamenii au fost confun¬daţi cu nişte mistreţi.

De la ora 17.00 este programat filmul „Voci interzise”, regia Barbara Miller, o poveste despre cenzura din Cuba, ţară în care conexiunile private la Internet sunt interzise, despre Yoanni Sanchez, fata care poate posta pe blogul ei doar prin cafenele şi hoteluri, iar blogul ei, deşi cenzurat în Cuba, are aproximativ 14 mili¬oane de vizite pe lună, din întreaga lume.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton