Un buzoian de 14 ani, de la Școala 11, medaliat la un concurs internațional de robotică

Pavel Cristian Ioniță, elev în clasa a șaptea, la Școala nr. 11 Buzău, pasionat de informatică și robotică, a câștigat un important premiu la concursul internațional Infomatrix. El a fost medaliat cu bronz, pentru un roboțel performant, pe care l-a construit împreună cu un elev din Brăila.

Buzoianul de 14 ani a făcut echipă cu Gabriel Sofrone, din Brăila, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Gh. M. Murgoci, din municipiul Brăila. Cei doi elevi pasionați de robotică au fost îndrumați de Cristina Elena Anton, profesoară de informatică la colegiul brăilean, originară din Buzău.

Echipa numită Atom a câștigat medalia de bronz cu roboțelul Lego, la secțiunea Lego Line Folower. Misiunea roboțelului a fost aceea de a urma un traseu marcat cu linie neagră, într-un n timp cât mai scurt. Dispozitivul echipei Atom a parcurs traseul programat în 110 secunde, timpul alocat fiind de 180 de secunde.

Infomatrix se desfașoară anual, pe parcursul a cinci zile, în București. Este un concurs de proiecte informatice care se adresează atât elevilor de liceu, cât și studenților, fiind singurul concurs internațional din țara noastră cu această tematică, ce reunește anual peste o sută de echipe de pe continente diferite.

Prima ediție a concursului a avut loc în anul 2003, iar de atunci se organizează anual în România etapa internațională a competiției. Infomatrix s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante competiții de IT, la nivel mondial, găzduind zeci de țări cu proiecte interesante și de înaltă calitate.

Fii Reporter