marți, 19 martie, 2024

Un absolvent de liceu din Râmnicu Sărat a ajuns din examenul de Bacalaureat într-un cabinet ORL

Un absolvent de liceu din Râmnicu Sărat a ajuns din examenul de Bacalaureat într-un cabinet ORL

Facebook
Twitter
Email

Incident în Buzău, la proba de geografie a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Un absolvent din seriile anterioare a fost surprins în sala de examen, din centrul de la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din Râmnicu Sărat, cu un dispozitiv de recepţie înfipt în ureche, cu ajutorul căruia urma să comunice cu cineva din exterior.

Dornic să-și mărească media pentru a promova examenul de Bacalaureat, adolescentul și-a introdus în ureche o cască atât de mică, încât nici măcar supraveghetorii nu i-au mai putut-o scoate.

După ce a fost surprins de profesorii supraveghetori, preşedintele comisiei a chemat poliţiştii care l-au scos afară. Nu au reușit săi scoată casca din ureche, motiv pentru care l-au dus la un cabinet ORL, unde i-a fost extras dispozitivul.

Într-un final, dispozitivul handsfree destinat copiatului la examen a fost extras, însă elevul s-a ales cu interdicția de a mai participa la Bac până în sesiunea din 2020.

Este singurul caz de eliminare de la Bacalaureatul de toamnă, examen la care s-au înscris 580 de elevi, aproape jumătate dintre aceştia provenind din seriile anterioare.

Potrivit calendarului de examen, urmeză evaluarea competenţelor, pentru candidaţii care nu le-au susţinut în sesiunile anterioare. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12:00.

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.