Turnul cu ceas al Palatului Comunal va fi deschis publicului

Buzoienii vor putea admira centrul orașului Buzău de la peste 20 de metri înălțime. Municipalitatea intenționează să deschidă, luna viitoare, turnul cu ceas al Primăriei și să permită tuturor curioșilor accesul în această zonă a Palatului comunal. Accesul vizitatorilor va fi gratuit.

În această perioadă, se desfășoară lucrări de amenajare a turnului Palatului Comunal, pentru ca la data când va putea fi vizitat să arate în cele mai bune condiții. Lucrările de reabilitare costă în jur de 30.000 de lei.

Conducerea Primăriei Buzău crede că, în timp, turnul cu ceas al Palatului Comunal va deveni un obiectiv turistic al orașului. În interior Va fi amenajat un punct comercial pentru suveniruri.

Palatul Comunal este cea mai impunătoare construcție din județul Buzău. Construită în perioada 1899 – 1903, la comanda primarului Nicu Constantinescu, de către arhitectul Alexandru Săvulescu.

În 1944, Palatul Comunal a fost bombardat de către aviația britanică iar ulșterior a fost incendiat de militarii sovietici, fiind distrus aproape în totalitate. Palatul a fost reconstruit la sfârșitul anilor ’40.

În prima jumătate a secolului trecut, turnul Palatului Comunal era folosit ca punct de observare de către pompieri, pentru a identifica incendiile care se iscau pe raza localității.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau