miercuri, 21 februarie, 2024

Telefonul mobil, instrument necesar pe durata vizitei la Muzeul Județean

Telefonul mobil, instrument necesar pe durata vizitei la Muzeul Județean

Facebook
Twitter
Email

Muzeul Județean Buzău ține pasul cu tehnologia și devine o instituție ”smart”. Chiar din acest an, exponatele din mai multe secții ale instituției vor avea aplicate coduri QR.

Asta înseamnă că un vizitator, posesor de smartphone sau tabletă, poate afla mult mai multe detalii decât până acum, despre un exponat, după scanarea codului QR atașat acestuia.

Demersul face parte din programul Smart Museum, inițiat în 2018. Pentru început, coduri QR vor fi aplicate exponatelor din secțiile artă, istorie și arheologie, urmând ca acest sistem să fie aplicat și celorlalte secții ale muzeului.

De asemenea, tot din 2022 va fi lansată o aplicație de smartphone dedicată Muzeului Județean Buzău.Va mai fi lansat publicului, de asemenea, un tur virtual al Muzeului de etnografie și folclor ”Vergu Mănăilă”, secție exterioară a Muzeului Județean.

Muzeul Chihlimbarului, de la Colți, redeschis în 2020, a beneficiat de modificări importante și de investiții în această direcție. Aici se află prima vitrină smart instalată într-un muzeu românesc.

De asemenea, după reamenajare, sala dedicată florilor de mină pare desprinsă dintr-un film SF, cu rafturi cu design futurist. Pe lângă exponatele de chihlimbar de Colţi, considerat unul dintre cele mai preţioase din lume, găsim acum câteva plasme pe care rulează imagini şi filmuleţe de colecţie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.