joi, 22 februarie, 2024

Sute de elevi buzoieni, mutați din școlile în care au învățat înainte de vacanță

Sute de elevi buzoieni, mutați din școlile în care au învățat înainte de vacanță

Facebook
Twitter
Email

Elevii și profesorii Colegiului Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău primesc o veste neplăcută înaintea începerii anului școlar. Au aflat că trebuie să învețe temporar într-o altă școală din oraș, unde au acces numai după-amiază.

O aripă a clădirii monument de pe strada Spiru Haret nu mai poate găzdui cursuri, deoarece din tavan au început să cadă bucăți din tencuială în sălile de clasă, iar pericolul unor incidente este iminent.

În aceste condiții, toți cei aproape 300 de elevi din ciclul liceal de la Colegiul Pedagogic Buzău vor învăța, după-amiaza, în sălile Colegiului Național “B.P. Hasdeu”.

O altă problemă, ivită tot cu puțin timp înainte de începerea anului școlar este semnalată la cea mai mare școală gimnazială din județ.

Conducerea Școlii nr. 11 din Buzău a încercat mutarea copiiilor de la două clase de stept-by-step în clădirea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, situată însă departe de unitatea de care aparțin elevii.

Motivul invocat a fost lipsa de spațiu. Ulterior, după discuțiile purtate cu părinții, a fost identificată o altă soluție pentru cele două clase pregătitoare step- by- step: una va funcționa în cancelaria profesorilor, iar cealaltă în cabinetul de consiliere.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.