vineri, 17 mai, 2024

Strănepotul lui Cuza a vizitat liceul care va purta numele „Domnitorului Unirii”

Strănepotul lui Cuza a vizitat liceul care va purta numele „Domnitorului Unirii”

Facebook
Twitter
Email

Bogdan Cuza, strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a fost oaspete de seamă, vineri, al liceului din Buzău care, din toamnă, va purta numele celebrului său străbunic.

Cu acest prilej, la Liceul Tehnic Buzău a fost dezvelit un portret, de doi metri pe doi, al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, fondatorul României moderne.

La invitația conducerii Liceului Tehnic, la eveniment au participat, printre alții, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, dar și strănepoata lui Alexandru Marghiloman, Irina Vlăduca Marghiloman. Oaspeții de seamă au fost recompensați cu medalii de onoare din partea conducerii Liceului Tehnic Buzău.

Evenimentul de vineri are legătură cu decizia luată de conducerea liceului, la sfârșitul anului trecut, de a schimba denumirea unității de învățământ. Conducerea liceului i-a provocat pe buzoieni să vină cu propuneri de personalități, în alegerea unui patron spiritual al liceului.

În urma propunerilor și voturilor oferite online de către mii de buzoieni, a rezultat, cu un procent de peste 90 la sută, că Liceul Tehnic ar putea primi numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. În acest sens, în luna decembrie, Liceul Tehnic Buzău a depus documentația necesară în vederea schimbării denumirii liceului in Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, începând cu data de 1 septembrie 2024.

Evenimentul de la Liceul Tehnic s-a desfășurat în contextul împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.