miercuri, 19 iunie, 2024

VIDEO Sindicaliștii din învățământul buzoian continuă protestele, nemulțumiți de rezultatele negocierilor

VIDEO Sindicaliștii din învățământul buzoian continuă protestele, nemulțumiți de rezultatele negocierilor

Facebook
Twitter
Email

A început a treia săptămână de grevă generală în școli și grădinițe, după ce angajații din învățământ au refuzat ultima ofertă venită de la Guvern, prin care salariile au fost majorate cu 1.000 de lei, brut, de la 1 iunie 2023. La Buzău, ca în alte câteva orașe din țară, dascălii au ieșit din nou în stradă.

După minivacanța de 1 iunie și Rusalii, profesorii din județul Buzău nu au revenit în bănci, așa cum și-ar fi dorit cei mai mulți părinți, ci au ieșit din nou în stradă. Aproximativ 300 de angajați din unitățile de învățământ buzoiene au participat, marți dimineață, la un miting de protest, în fața sediului Instituției Prefectului.

Manifestanţii au scandat, printre altele, „Nu cedăm”, „Unitate” şi „Vrem respect!”. Deoarece câteva zeci de profesori din Buzău au renunțat la grevă, începând de marți, sindicaliștii prezenți la protest au făcut apel la solidaritate.

Săptămâna trecută, după ce au fost consultați de către liderii de sindicat, angajații din învățământ au refuzat ultima ofertă venită de la Guvern, prin care salariile au fost majorate cu 1.000 de lei, brut, de la 1 iunie. Sindicaliștii din educație spun că vor continua greva până când lefurile lor vor fi majorate cu 25 la sută.

Începând cu data de 6 iunie 2023, câteva zeci de profesori din Buzău au renunțat la grevă și au revenit la catedră. În ciuda acestui fapt, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, profesorul Ion Dobre, crede că protestul va avea aceeași intensitate.

Chiar dacă manifestațiile vor continua, sunt informații că din ce în ce mai mulți profesori vor să revină la catedre, pe de o parte mulțumiți de majorarea salariului cu 1.000 de lei, brut, dar și în urma solicitărilor părinților ai căror copii vor susține în vara aceasta Evaluarea Națională sau Bacalaureatul.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.