Simpozion dedicat învățământului, cu 400 de participanți, organizat de Liceul Pedagogic „Spiru Haret“

Liceul Pedagogic „Spiru Haret“ din Buzău a găzduit sâmbătă o dezbatere între elevi și profesori, despre realitățile din școala româneasca și avansarea unor posibile măsuri de îmbunătățire a procesului educațional. Un număr de 300 de elevi si 94 de cadre didactice din Buzău și din alte județe ale României Simpozionul Regional „Școala – furnizor de calitate în educație“, ediția a VII–a.

Liceul Pedagogic „Spiru Haret“ din Buzău a organizat sâmbătă Simpozionul Regional „Școala – furnizor de calitate în educație“, ediția a VII-a, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Buzău. Coordonator principal al evenimentului a fost Serenella Dinu, profesor al acestui liceu și inspector de specialitate fizică, chimie și biologie la IȘJ Buzău.

La eveniment s-au înscris 300 de elevi și 94 de cadre didactice din Buzău și din alte județe ale României, ediție de acum înregistrând un record în ceea ce privește participarea, demonstrând popularitatea de care se bucură simpozionul la nivel local și național.

Rolul activității a fost nu numai acela de a comunica prin materialele publicate viziunile despre educație și realizările în plan educational, ci mai ales de a crea un cadru de dezbatere direct între profesori, care să vizeze realitățile din școala românească și avansarea unor posibile măsuri de eficientizare a procesului educațional și a comunicării cu elevul ca beneficiar al procesului educațional.

La simpozion au participat atât cadre didactice din conducerea instituției, prof. dr. Cristina-Iuliana Iacob, prof. Cristina Maican, prof. Olguța-Nicoleta Negoiță, cât și oficiali din cadrul IȘJ Buzău, inspector general – prof. Florina Stoian, inspector de specialitate geografie-istorie – prof. Mihaela Florina Alexandru, și inspector de specialitate proiecte educaționale și minorități naționale – prof. Anca Harabagiu.

Cu această ocazie, din partea IȘJ a fost comunicată o serie de proiecte de ultima oră, legate de realitățile educaționale ale momentului și modul în care aceste proiecte sunt de natură să stimuleze și să eficientizeze actul educațional la nivel național.

Fii Reporter