vineri, 29 martie, 2024

Șefa IȘJ Buzău, Florina Stoian, revocată de ministrul Liviu Pop

Șefa IȘJ Buzău, Florina Stoian, revocată de ministrul Liviu Pop

Facebook
Twitter
Email

Șefa învățământului buzoian, Florina Stoian, a fost revocată din funcție, împreună cu alți 12 șefi de inspectorate școlare din țară. Ordinul semnat de ministrul Educației, Liviu Pop, a ajuns în teritoriu prin fax în cursul serii de vineri. Florina Stoian se află la cel de-al doilea mandat în fruntea învățământului buzoian, început la 1 iunie 2016.

În notificare se invocă întârzierea apărută în transmiterea unui raport al Compartimentului Audit din IȘJ Buzău și faptul că pe site-ul instituției nu au fost publicate declarațiile de avere și de interese pe anul 2016.

Florina Stoian spune că va contesta decizia ministrului Pop, pentru că se bazează pe argumente puerile. „Am primit documentul iar motivele invocate sunt niște făcături. Mă voi consulta cu un avocat și, cel mai probabil voi contesta documentul și își voi căuta dreptatea”, a declarat Florina Stoian.

Ordinul își produce efectele începând cu 4 septembrie 2017, dată până la care Ministerul Educației trebuie să numească un nou inspector școlar general. Conducerea ISJ va fi preluată, cel mai probabil, de Nela Wamsiedel cea care ocupă funcția de inspector școlar general adjunct în urma unui concurs câștigat în luna aprilie 2017.

Absolut toți inspectorii școlari generali eliberați din funcție reclamă nereguli în emiterea deciziei ministeriale susținând că nu au fost făcute cercetări disciplinare iar motivele invocate nu au nici o legătură cu decizia luată.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.