miercuri, 21 februarie, 2024

Se amână festivalul de muzică folk Valeriu Sterian de la Râmnicu Sărat

Se amână festivalul de muzică folk Valeriu Sterian de la Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email
Festivalul național de muzică folk Vali Sterian, de la Râmnicu. Sarat, programat inițial pentru săptămâna viitoare, a fost amânat din motive financiare. Reprezentanții Primăriei spun că nu au deocamdată banii necesari pentru desfășurarea celei de-a treia ediții însă dau asigurări că festivalul va avea loc anul acesta, cel mai probabil în toamnă. 

Cea de-a treia ediție a festivalului național de muzică folk Vali Sterian ar fi trebuit să aibă loc în perioada 5-6 iunie. Cu doar o săptămână înainte de marele eveniment, organizatorii au anunțat pe o rețea de socializare că festivalul nu va mai avea loc, din motive financiare. Autoritățile locale recunosc că nu au banii necesari pentru desfășurarea concursului la data anunțată inițial.
 
Iubitorii muzicii folk au reacționat prompt pe rețeaua de socializare unde a fost postat anunțul. Unii și-au manifestat regretul, alții au blamat autoritățile și chiar s-au arătat dispuși să se mobilizeze pentru ca festivalul să se poată ține.
 
Reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat dau asigurări că festivalul a fost doar amânat și nu anulat. Acesta va fi reprogramat pentru toamna acestui an. Mai mult, autoritățile îndeamnă publicul să vină la festival în momentul în care el va avea loc. Asta, pentru că la cele două ediții desfășurate până în prezent, numărul de spectatori a fost destul de mic.
Organizatorii festivalului național de muzică folk Vali Sterian și-au propus să omagieze memoria marelui artist, dar și să descopere și să promoveze noi talente ale acestui gen de muzică.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.