marți, 26 septembrie, 2023

Școala nr. 6 din Buzău și-a schimbat denumirea

Școala nr. 6 din Buzău și-a schimbat denumirea

Facebook
Twitter
Email

Printr-o hotărâre a Consiliului Local Buzău, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 6 din municipiul Buzău va purta, odată cu începerea noului an şcolar, numele Grigore Baştan, primul general paraşutist al Armatei Române. Propunerea privind atribuirea numelui „General Grigore Baştan” Şcolii nr. 6 din Buzău a venit din partea conducerii unităţii de învăţământ iar la sfărşitul lunii august, în cadrul şedinţei Consiliului Local, aleşii buzoieni au aprobat proiectul de hotărâre respectiv.

Grigore Baştan a fost primul general paraşutist al Armatei Române. El a făcut parte din prima generaţie de paraşutişti români, înfinţată de generalul Ion Antonescu în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. A inventat paraşutele BG7M şi BG3M, care se află în dotarea trupelor de paraşutişti din România.

La 20 august 1970, Grigore Baştan a stabilit recordul naţional de paraşutare de la 9.600 de metri, cu o cădere liberă de aproximativ 7.000 de metri. Recordul, rămas nedoborât, a fost realizat utilizând cele două modele de paraşute gândite şi proiectate el – BG7M şi BG3M.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.