luni, 26 februarie, 2024

„Sanitarii pricepuți” din toată țara se întrec, în această perioadă, la Poiana Pinului

„Sanitarii pricepuți” din toată țara se întrec, în această perioadă, la Poiana Pinului

Facebook
Twitter
Email

În perioada 7 – 11 august, la Centrul de agrement de la Poiana Pinului se desfăşoară etapa naţională a concursului „Sanitarii Pricepuţi”, competiție organizată de Crucea Roșie. Dacă în 2012 la această etapă au participat numai echipele de liceeni, ediţia din acest an este rezervată elevilor de gimnaziu. La competiţie participă aproximativ 50 de echipaje de voluntari din întreaga ţară. Concurenții trebuie să susțină două probe: una teoretică şi una practică. Proba teoretică va consta în 10 întrebări, dintre care trei subiecte se vor referi în mod obligatoriu la istoria şi problematica Crucii Roşii. Proba practică va consta într-un exerciţiu de acordare a primului ajutor.

Concursul „Sanitarii pricepuţi” vizează, în principal, însuşirea de către elevi a cunoştinţelor de bază pentru acordarea corectă a primului ajutor în caz de dezastre.

„Sanitarii pricepuţi” este singura competiţie pentru sănătate şi prim-ajutor care se desfăşoară neîntrerupt în şcolile din România de mai bine de 50 de ani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.