miercuri, 6 decembrie, 2023

Rezultate slabe la Definitivat: nouă dascăli din Buzău au luat sub 5

Rezultate slabe la Definitivat: nouă dascăli din Buzău au luat sub 5

Facebook
Twitter
Email
Rezultatele examenului național de definitivare în învățământ au fost publicate. La Buzău, dintre cei 128  de dascăli înscriși și prezenți în sălile de examen au promovat, obținând note peste 8, un număr de 59 de candidați, rata de promovare fiind de 46.09 la sută. Nouă profesori au luat sub 5 la acest examen.

De menționat că un profesor de limba română a fost notat la Definitivat cu 3.15, aceasta fiind nota cea mai mică obținută la acest examen în județul Buzău. 
 
Potrivit inspectorului general școlar adjunct, Daniela Palcău, la polul opus, cu rezultate bune la examenul național de definitivare în învățământ, se află patru candidați care au luat note peste 9. Un profesor de religie a luat cea mai mare notă la definitivat, 9.60, urmat de o învățătoare, cu 9.55. 
 
Un profesor de limba engleză a obținut nota 9.31 iar un alt candidat specializat în psihopedagogie specială a luat 9.20.
 
Astăzi și mâine, candidații nemulțumiți pot să depună contestații, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 18 iulie.
 
Examenul este obligatoriu și se organizează pentru fiecare disciplină. Candidații promovați dobândesc dreptul de practică în învățământ. Pentru a promova, dascălii trebuie să obțina note peste 8. 
 
Candidații au dreptul să susțină acest examen de trei ori, într-un interval de maximum cinci ani. Cei care pică Definitivatul nu pot fi angajați în învățământ pe perioadă nedeterminată. 
 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.