duminică, 21 aprilie, 2024

Reprezentaţie susţinută de o trupă de teatru din Paris și o expoziție foto, la inaugurarea noului sediu al Centrului cultural francofon

Reprezentaţie susţinută de o trupă de teatru din Paris și o expoziție foto, la inaugurarea noului sediu al Centrului cultural francofon

Facebook
Twitter
Email

Cu ocazia inaugurării noului sediu al Centrului Cultural Francofon, buzoienii sunt invitaţi la un dublu eveniment cultural, care va avea loc joi, la Consiliul Judeţean. Este vorba despre reprezentaţia de teatru şi poezie susţinută de compania „Delagare” şi despre o expoziţie foto semnată Alexandre Vâjâianu.

Expoziţia de fotografie este programată joi, de la ora 18.00, în foaierul sălii de spectacole a Consiliului Judeţean. „Organizarea acestui vernisaj a venit la sugestia artistului Alexandre Vâjâianu, un român plecat la vârsta de 14 ani la Paris. Stabilit în Paris, Alexandre Vâjâianu a trăit foarte aproape de lumea culturală din dispora şi din ţară. În cariera sa, a expus în mai multe ţări din lume, în publicaţii precum „Le Progres”, „Hebdo” – Franţa; „La Stampa” – Italia, lucrările sale fiind incluse în mai multe cataloage de specialitate din străinătate”, a ținut să părecizeze Monalisa Pleșea, președintele Centrului Cultural Francofon Buzău.

Cel de-al doilea eveniment este programat în aceeaşi zi, de la ora 19.00, în sala de spectacole a Consiliului Judeţean. Spectacolul companiei de teatru „Delagare” din Paris reuneşte poeme semnate de Emil Brumaru, Matei Vişniec, Carmen Veronica Steiciuc, Valeriu Stancu, Lucian Vasiliu, Daniel Corbu, Mariana Codruţ, Mihai Ursachi şi Corneliu Antoniu. Cei trei membri ai trupei, Mustapha Aouar, Eric Recordier şi Aurelien Rozo vor realiza un colaj de poezie românească tradusă în limba franceză, acompaniată de o muzică originală.

Graţie parteneriatului cu Consiliul Judeţean şi Centrului Judeţean de Cutură şi Artă Buzău, evenimentul va beneficia de intrare gratuită. Toţi cei interesaţi se pot adresa pentru invitaţii, începând de luni, la sediul Centrului Cultural Francofon, de la Consiliul Judeţean.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton