luni, 15 iulie, 2024

Rechizite școlare pentru elevii buzoieni cu posibilități materiale modeste

Rechizite școlare pentru elevii buzoieni cu posibilități materiale modeste

Facebook
Twitter
Email

Elevii buzoieni cu posibilităţi materiale modeste vor beneficia şi anul acesta de rechizite şcolare gratuite. Programul guvernamental prin care elevii săraci beneficiază de câte un pachet cu rechizite şcolare rămâne în vigoare şi pentru anul şcolar 2013 – 2014. În judeţul Buzău, există 15.500 de potenţiali beneficiari ai rechizitelor şcolare gratuite.

Valoarea maximă a fiecărui pachet se ridică la 25 lei pentru fiecare elev din învăţământul primar şi 30 lei pentru elevii din învăţământul gimnazial.

Principala condiţie pentru ca elevii să primească pachetele cu rechizite guvernamentale este ca venitul mediu net pe membru de familie din luna iulie 2013 să nu depăşească maximum 50% din salariul minim brut pe ţară. Familiile aflate în această situaţie sunt aşteptate să îşi depună dosarele la secretariatele unităţilor de învăţământ unde învaţă copiii, în intervalul 1-19 septembrie.

Licitaţia pentru desemnarea societăţii care va furniza rechizitele se află în plină desfăşurare. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, rechizitele gratuite ar trebui să ajungă la beneficiari până pe 10 octombrie. În pachete sunt câteva materiale comune ciclului primar şi celui gimnazial, dar sunt şi rechizite diferenţiate, în funcţie de clasă. Cert este că toţi elevii vor primi diverse tipuri de caiete, câte o radieră, o ascuţitoare, un creion, un pix, la care se adaugă acuarele, riglă, un penar, creioane colorate, un stilou, beţişoare, dar şi un ghiozdan, doar în cazul elevilor de clasa I.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.