vineri, 29 martie, 2024

Puține școli din Buzău au optat pentru efectuarea în clasă a testelor de salivă

Puține școli din Buzău au optat pentru efectuarea în clasă a testelor de salivă

Facebook
Twitter
Email

Majoritatea elevilor din județul Buzău își fac acasă testele de salivă pentru Covid-19. Copiilor le-au fost împărțite deja câte două teste rapide, pentru a le folosi vineri și luni. Sunt puține școlile care au optat pentru testarea în clasă.

De săptămâna viitoare, testările vor intra pe procedura anunțată, o dată la patru zile, respectiv în zilele de luni și joi.

La Buzău, cei mai mulți directori de școli au ales ca testarea să cadă în sarcina părinților. În doar câteva cazuri elevii vor fi testați în unitățile de învățământ.

Ionel Meiroșu, inspectorul general școlar, spune că, din 470 de structuri, 457 au optat pentru testarea elevilor acasă, două pentru administrarea mixtă, acasă și la școală, și 11 pentru administrare test la școală.

Unele școli au transmis pe platformele electronice și filmulețe drept model din care părinții se pot inspira ca model pentru efectuarea testelor.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Buzău, Ionel Meiroșu, elevii care refuză testarea vor avea acces fără nicio problemă în sălile de curs.

Județul Buzău a primit în primă fază 127.000 de teste din salivă pentru depistarea coronavirusului. În curând sunt aşteptate și alte tranşe.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.