Proiecțiile de film românesc în amfiteatrul din Parcul Tineretului încep astăzi, cu filmul lui Cristian Mungiu, ”După dealuri”

Secvență din filmul ”După dealuri”

Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău organizează în amfiteatrul din Parcul Tineretului, pe perioada vacanței de vară, proiecții de filme românești. Acțiunea debutează joi, 14 iulie, la ora 21.15 cu filmul „După dealuri” în regia lui Cristian Mungiu.

Filmul prezintă povestea exorcizării de la mănăstirea Tanacu din județul Vaslui după un scenariu al Tatianei Niculescu Bran. Pelicula a avut premiera în data de 19 mai 2012, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, unde Cristian Mungiu a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu.

Cosmina Stratan și Cristina Flutur, care interpretează rolurile principale, au împărțit premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul aceluiași festival.

Cea de-a doua proiecție a săptămânii, care va avea loc vineri, prezintă pelicula „Bacalaureat”. Cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu este laureat cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes, acordat ex-aequo regizorului român și regizorului francez Olivier Assayas pentru filmul Personal Shopper.

Filmul spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi și îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș.

Filmele oferite de Centrul Județean de Cultură și Artă încep la ora 21.15 iar intrarea este liberă.

Fii Reporter