luni, 26 februarie, 2024

Proiecţii de film românesc, în Parcul Tineretului. Ce pelicule pot fi văzute joi și vineri seară

Proiecţii de film românesc, în Parcul Tineretului. Ce pelicule pot fi văzute joi și vineri seară

Facebook
Twitter
Email

Centrul Judeţean de Cultură si Artă Buzău îi invită şi în această săptămână pe buzoieni la film românesc. La amfiteatrul din Parcul Tineretului, joi şi vineri pot fi urmărite filmele româneşti „Despre oameni şi melci” (2012) şi „Rocker” (2012). Accesul este gratuit, în ambele seri, iar vizionarea începe de la ora 20.30. Joi seară, buzoienii pot urmări filmul „Despre oameni şi melci” (2012), în regia lui Tudor Giurgiu, cu actorii Andi Vasluianu şi Monica Bârlădeanu în rolurile principale. „Imediat după Revoluţie, fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. George Petrescu, liderul de sindicat, trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă ale colegilor săi. Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment. Aşa, ar putea să dea din nou drumul la producţie şi toată lumea ar avea din nou de lucru”, se arată în prezentarea oficială a filmului.

Vineri seară, va rula filmul „Rocker” (2012), regizat de Marian Crişan. Rolurile pricipale sunt interpretate de actorii Dan Chiorean, Crina Semciuc şi Alin State. Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptabil.
Viaţa de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi uneşte şi mai mult pe cei doi este muzica rock.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.