marți, 16 aprilie, 2024

Proiecţie de film românesc, săptămâna viitoare, la Sala Mare a Consiliului Judeţean

Proiecţie de film românesc, săptămâna viitoare, la Sala Mare a Consiliului Judeţean

Facebook
Twitter
Email

În cadrul Zilelor Filmului Românesc, manifestare ce se desfăşoară la nivel naţional pentru al patrulea an consecutiv, buzoienii au ocazia, săptămâna viitoare, să vizioneze la Buzău cele mai recente filme româneşti premiate la festivalurile internaţionale. Consiliul Judeţean Buzău, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în colaborare cu Centrul Cultural Francofon, au decis să aducă la Buzău şase dintre cele mai bune filme româneşti ale ultimilor ani. Filmele vor fi proiectate la Sala Mare a Consiliului Judeţean, în perioada 19 – 21 aprilie.

Astfel, în prima zi a festivalului, pe 19 aprilie, vor rula la Buzău “O lună în Thailanda”, de la ora 18, iar de la ora 20.00, ultimul film al regizorului Călin Peter Netzer, premiat la Festivalul Internaţional din Berlin, cu trofeul „Ursul de aur”– “Poziţia copilului”.

Sâmbătă, cinefilii buzoieni vor putea viziona, în prima proiecţie programată de la ora 18.00, filmul „Toată lumea din familia noastră”, iar de la ora 20.00, filmul lui Adrian Sitaru, „Domestic”.

Cele trei zile de film românesc se vor încheia duminică seara, cu comedia romantică “Bună! Ce faci?”, în regia lui Alexandru Maftei, şi lungmetrajul lui Cristian Mungiu – “Amintiri din epoca de aur”.

Pentru a evita aglomeraţia, organizatorii au decis să ofere gratuit tichete în baza cărora buzoienii vor putea intra la filmele pe care doresc să le vadă. Biletele se vor putea procura, de săptămâna viitoare, între orele 9.00 – 17.00, de la intrarea în Sala Mare a Consiliului judeţean.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.