miercuri, 21 februarie, 2024

Pregătiri pentru festivalul „VedeTeatru”. Ediția din acest an va fi dedicată spectacolelor muzicale

Pregătiri pentru festivalul „VedeTeatru”. Ediția din acest an va fi dedicată spectacolelor muzicale

Facebook
Twitter
Email

Au început pregătirile pentru ediția a 13-a a Festivalului „VedeTeatru” de la Buzău, eveniment care va avea loc în perioada 28 mai – 4 iunie. Ediția din acest an este dedicată spectacolelor muzicale, organizatorii anunțând deja prezența în secțiunea oficială a unor producții de mare succes ale unor importante teatre din țară.

Evenimentul este organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

Gala vedetelor – „VedeTeatru” de la Buzău se anunță o ediție cu totul specială în acest an. Festivalul, ajuns deja la ediția a 13-a, va fi dedicat spectacolelor muzicale. Pentru că anul acesta s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Teatrului „George Ciprian”, organizatorii vor să dea o notă aparte ediției 2016 a festivalului.

Participă cu spectacole în cadrul secțiunii oficiale a festivalului câteva teatre importante din țară, între care și Teatrul Național.

De asemenea, în cadrul festivalului, la orele dimineții, se va desfășura un work-shop unde unde profesori universitari din Capitală vor preda lecții de comunicare nonverbală dacscălilor din Buzău.

„VedeTeatru” se va organiza între 28 mai si 4 iunie, o perioadă în care tot orașul Buzău va fi cuprins de febra acestui important eveniment cultural. Pe lângă spectacolele care se vor juca în sala Teatrului „George Ciprian”, și alte locații din oraș sunt pregătite pentru a găzdui evenimente în cadrul festivalului.

Dacă Biblioteca Județeană „Vasile Voiculesu” va organiza colocvii unde vor fi invitati critici de teatru, actori si regizori, la Cafeneaua artiștilor se vor juca spectacolele din secțiunea „Vedeta de mâine”.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.