marți, 23 aprilie, 2024

Pol de atracție pentru buzoieni. Vară plină de evenimente artistice, la Centrul Muzeal Brătianu

Pol de atracție pentru buzoieni. Vară plină de evenimente artistice, la Centrul Muzeal Brătianu

Facebook
Twitter
Email

Se anunță o vară plină de evenimente, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” din municipiul Buzău. Conducerea Consiliului Județean anunță că aici vor avea loc spectacole de teatru sau muzicale, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice. Se pregătește chiar și organziarea unui festival de jazz. Din toamnă, clădirea de patrimoniu va intra în circuitul muzeal.

Autoritățile județene buzoiene au planuri mari în ceea ce privește Centrul Muzeal Brătianu, modernizat recent cu bani europeni. În această vară, aici vor avea loc o serie de evenimente culturale. Primele manifestări se vor desfășura în preajma datei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului. Tot la Centrul Muzeal Brătianu, va avea loc chiar și un festival de jazz, eveniment care este programat la toamnă.

Președintele Consiliului Județean Buzău crede că, în lunile următoare, grădina publică din spatele clădirii de pe B-dul Bălcescu va deveni un loc de promenadă pentru mulți buzoieni. Din toamnă, clădirea de patrimoniu va intra în circuitul muzeal.

Centrul Muzeal Brătianu a fost reabilitat complet iar imobilul a fost redat în folosință anul trecut. Pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu, au fost alocate aproximativ 4 milioane de euro, din bugetul de investiţii al Uniunii Europene. Din bugetul Consiliului Județean, a fost amenajată grădina publică din spatele clădirii.

Imobilul de pe B-dul Nicolae Bălcescu, inaugurat în 1896, a funcţionat ca spital mai bine de un secol.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton