luni, 11 decembrie, 2023

Peste 500 de absolvenți buzoieni sar peste sesiunea de vară a Bacalaureatului

Peste 500 de absolvenți buzoieni sar peste sesiunea de vară a Bacalaureatului

Facebook
Twitter
Email

A început prima sesiune a Bacalaureatului însă nu toți absolvenții de liceu s-au înscris pentru a susține examenul maturității. Fie pentru că au corigente, ori că nu se simt suficient de bine pregătiti, aproape 560 de elevi din judetul Buzău lipsesc din sesiunea de vară. Ei se pot înscrie însă la cea de-a doua sesiune, programata în perioada 21-31 august.

La nivelul județului Buzău, anul acesta sunt 3.357 de elevi de clasa a XII-a care ar fi trebuit să susțină examenul de Bacalaureat. Conform responsabililor din Inspectoratul Școlar Județean din promoția curentă s-au înscris doar 2.798 de liceeni.

Motivele sunt diverse dar cert este ca cei mai mulți nu s-au putut înscrie pentru deoarece au corigente la anumite materii. Mai exact, 559 de liceeni din județul Buzau nu au fost interesati să susțină examenul maturității în sesiunea iunie-iulie.

Elevii care nu s-au înscris în prima sesiunea mai au o șansă. Se pot înscrie în perioada 11-14 iulie iar cei care trebuie să susțină corigentele o pot face pe 27 iulie. Vor intra în focurile examenului de Bacalaureat pe 21 august, alături de cei care nu au obținut diploma de Bac în prima sesiune iar pe 1 septembrie vor afla rezultatele.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.